دلایل Burn in شدن ال سی دی

شدن ال سی دی Burn in

چرا ال سی دی Burn in می شود؟

Burn in شدن ال سی دی در واقع به همان سوختگی تاچ و ال سی دی گفته می شود. اما این سوختگی به منظور سوختن واقعی و یا گرما دیدن ال سی دی نمی باشد. بلکه تنها قسمت یا قسمت هایی از ال سی ی دچار تغییر رنگ دائمی می شود.

این مشکل می تواند خود را به شکل یک متن یا کادر عکس، محو شدن رنگ ها در یک قسمتس و انواع شکل ها و الگو ها، نشان دهد. در صورتی که با Burn in شدن ال سی دی، مواجه شدید، نگران نباشید، ال سی دی شما به فعالیت خودش ادامه خواهد داد. اما امکان دارد در زمان روشن بودن ال سی دی هاله ای از یک تصویر یا تغییر رنگ در قسمتی از ال سی دی دیده شود.

زمانی می توان Burn in شدن ال سی دی را به آن نسبت داد که اولا این تغییرات دائمی باشد و ثانیا مشکل آن از جانب سخت افزار ال سی دی رخ داده باشد. به طور مثال مشکلات گرافیکی که به دلیل نرم افزار یا مشکلی در مدار بندی درایور نمایشگر رخ داده و قطعا ربطی به سو ختگی ندارد.

اتفاق افتاد چنین مشکلی برای ال سی دی های اولد گوشی های هوشمند امروزی، کاملا امکان پذیر است. Burn in شدن ال سی دی، معمولا پس از چند ساعت روشن ماندن ال سی دی خود را نشان می دهد.

شدن ال سی دی Burn in
دلایل شدن ال سی دی Burn in

چرا چنین مشکلی برای گوشی موبایل رخ می دهد؟

یکی از دلایل اصلی Burn in شدن ال سی دی، قسمت های تولید کننده نور می باشند. این تولید کننده ها، معمولا با یکدیگر طول عمر یکسانی ندارند. به همین خاطر با گذست مان، روشنایی این عناصر کاهش پیدا کرده و رنگ های تولیدی پنل ها هم کم کم دچار تغییر می شوند.

هم زمان با کهنه شدن ال سی دی ها، تغییراتی در رنگ های آن ها به وجود خواهد آمد که با یک سری ترفند های نرم افزاری می توان شدت این تغییر را کم تر نمود. اما به طور کلی پدیده سوختگی عمدتا مربوط به فرسودگی سریع تر برخی از قسمت های ال سی دی در مقایسه با دیگر بخش های آن می باشد. به دلیل همین فرسودگی نا منظم، شما در برخی از قسمت های ال سی دی تغییر رنگ ها را مشاهده خواهید کرد و در آخر مانند شبحی دائمی یک تصویر را بر روی نمایشگر گوشی موبایل خود خواهید داشت.

شدن ال سی دی Burn in
چرا شدن ال سی دی Burn in اتفاق می افتد؟

در زمان Burn in شدن ال سی دی چه کاری از ما ساخته است؟

زمانی که گوشی موبایل شما دچار سوختگی شد، در واقع نمی توانید کار چندانی انجام دهید. خیلی از اپلیکیشن ها وجود دارند که ادعا می کنند می توانند این مشکل را بر طرف کنند در صورتی که عملکرد آن ها بدین گونه است که کل نمایشگر را به اصطلاح می سوزانند تا رنگ های قسمت های مختلف با یکدیگر مطابقیت پیدا کند، اما به طور کلی راه حلی چندان ایده آل نیست.

اما اگر نگران Burn in شدن ال سی دی گوشی موبایل خود هستید، سان سل، راه کار هایی را در ادامه به شما خواهد گفت که می تواند تا حد چشم گیری از این اتفاق جلوگیری کند.

  1. تا جایی که امکان دارد روشنایی ال سی دی گوشی موبایل خود را‌ در حالت کم قرار دهید. چرا که نور بیش تر نیاز به جریان برق بیش تر دارد و این مسئله می تواند باعث کاهش عمر ال سی دی گوشی شما شود.
  2. تایمر خاموش کردن صفحه گوشی موبایل را کاهش دهید. شما می توانید با کاهش دادن این مدت زمان، اوقاتی که با گوشی موبایل کار نمی کنید، نمایشگر به خودی خود زود تر خاموش شود. این مسئله کمک می کند تا تصاویر ثابت برای مدتی کم تر به نمایش در بیایند.
  3. سعی کنید از پس زمینه تیره رنگ استفاده کنید و هر چند وقت یک بار آن را حتما تغییر دهید.
  4. از صفحه کلید هایی استفاده کنید که شکل و رنگ تیره ای داشته باشند.
  5. در صورتی که برای مسیر های طولانی از اپلیکیشن های مسیریابی استفاده می کنید، حتما به سراغ اپلیکیشنی بروید که دارای رابط کاربری تیره رنگ باشد.
شدن ال سی دی Burn in
راه های جلوگیری از شدن ال سی دی Burn in

به طور کلی با گفتن تمام موارد فوق و با رعایت تمامی آن ها توسط شما، خریداران گوشی های هوشمند با نمایشگر های اولد، نباید نگران Burn in شدن ال سی دی باشند. چرا که پنل های اولد امروزی که در طراحی و ساخت گوشی های موبایل استفاده می شود، عمیر بسیار بیش تر نسبت به پنل های قدیمی و نسل پیشین خود دارد. لازم به ذکر است که حتی Burn in شدن ال سی دی، در پنل های قدیمی هم به ندرت دیده می شد.

اما دقت کنید که اگر 24 ساعته و هفت روز هفته نمایشگر را در بالا ترین حد روشنایی با یک تصویر ثابت روشن‌ بگذارید، دیر یا زون باید شاهد Burn in شدن ال سی دی گوشی موبایلتان باشد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *