شارژ باتری موبایل برای اولین بار : ضروری یا غیرضروری؟خیلی از افراد تصور دارند که بعد از خرید یک گوشی جدید باید حتما آن را برای مدت زمان طولانی (نظیر 6 الی 8 ساعت) به شارژ بزنند و بهتر است تا قبل از انجام این کار از گوشی استفاده نکنند. اما آیا این باور صحیح است؟ در این مطلب میخواهیم در رابطه با ضروری بودن یا نبودن شارژ باتری موبایل برای اولین بار و قبل از اولین استفاده صحبت کنیم. بنابراین با سانسل همراه باشید.
حتما برای شما هم این اتفاق رخ داده که بعد از خرید یک گوشی جدید اطرافیانتان یا حتی فروشنده موبایل بگوید که قبل از استفاده از دستگاه حتما آن را چند ساعت به شارژ بزنید. عموما هم مدت زمان 8 ساعت به عنوان معیار اولین شارژ باتری گوشی های موبایل در نظر گرفته میشود. اما آیا واقعا شارژ باتری موبایل برای اولین بار لازم و ضروری است؟ انجام این کار چه تاثیری بر روی عملکرد باتری دارد و اگر به انجام آن نپردازیم چه اتفاقی رخ میدهد؟ یک سوال دیگر هم این است که چرا باتری گوشی های جدید همیشه شارژ کمی دارند و اغلب 30 الی 40 درصد شارژ در آن ها وجود خواهد داشت؟ آیا شرکت های سازنده موبایل قبل از عرضه گوشی های خود باتری آن ها را شارژ نمیکنند؟ در ادامه این مطلب میخواهیم به طور دقیق تر در رابطه با مسائل فوق صحبت کنیم. بنابراین با سانسل همراه باشید.سامسونگ
شارژ باتری موبایل برای اولین بار : ضروری یا غیرضروری؟
شارژ باتری موبایل برای اولین بار ضروری نیست!
برخلاف تصور اغلب افراد هیچ لزومی ندارد که شما بعد از خرید یک گوشی جدید باتری آن را چند ساعت به شارژ بزنید و این مسئله یک باور غلط است! در گذشته و زمان هایی که از باتری های نیکل کادمیومی (NiCd) استفاده میشد لازم بود که باتری گوشی حتما فول شارژ شده و سپس شارژ آن کامل خالی شود و دوباره تا فول شارژ شدن به شارژر متصل گردد، اما باتری هایی که این روزها در گوشی های موبایل مورد استفاده قرار میگیرند از نوع لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند و ماهیت و نحوه عملکرد آن ها با باتری های نیکل کادمیومی متفاوت است. بنا به همین دلیل شارژ باتری موبایل برای اولین بار در عصر مدرن و این روزها هیچ معنا و دلیل منطقی ندارد. ماهیت باتری های لیتیوم کادمیومی به گونهای بود که اگر آن ها را فول شارژ نمیکردید (مثلا به جای 100 درصد شارژ 75 درصد شارژ میکردید) و از گوشی استفاده به عمل میآوردید، باتری در تشخیص ظرفیت نهایی و اصلی خود دچار مشکل میشد و افت ظرفیت چشمگیری در آن به وجود میآمد اما باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بسیار هوشمندتر عمل میکنند و شارژ کوتاه مدت و با مقدار کمتر آن ها به هیچ عنوان منجر به افت ظرفیت باتری نمیشود.
نکته جالب تر این است که نه تنها شارژ کمتر باتری های لیتیوم یونی و پلیمری منجر به افت کیفیت عملکرد و ظرفیت آن ها نمیشود، بلکه منجر به افزایش عمر باتری هم خواهد شد. اگر به خاطر داشته باشید در مقاله “راه های جلوگیری از خرابی باتری موبایل” گفته بودیم که نگه داشتن شارژ باتری موبایل مابین 40 تا 80 درصد میتواند یکی از موثرترین روش های موجود برای افزایش عمر مفید باتری هلی لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری باشد، پس هیچ لزومی ندارد که باتری گوشی های مدرن امروزی حتما با هر با اتصال به شارژر فول شارژ شوند. با توجه به این مسئله طبیعتا لزومی هم مبنی بر شارژ باتری موبایل برای اولین بار وجود نخواهد داشت. پس اگر یک گوشی جدید خریداری کردید نیازی نیست که حتما قبل از استفاده از آن گوشی را چند ساعت به شارژ بزنید.
چرا باتری گوشی جدید شارژ کمی دارد؟
اما سوال بعدی که میخواهیم به آن پاسخ دهیم مربوط به این میشود که چرا باتری همه گوشی های جدید شارژ کمی دارند؟ برای مثال اگر یک گوشی گلکسی S10 خریداری کنید و فروشنده آن را از باکس خارج کند و روشن نماید، شارژ باتری آن هیچوقت فول نیست و عموما مابین 30 الی 50 درصد خواهد بود. دلیل این مسئله چیست؟ آیا شرکت سازنده این مقدار شارژ باتری را در گوشی ارائه کرده تا شما نسبت به شارژ باتری موبایل برای اولین بار اقدام کنید؟ در پاسخ باید بگوییم که اینطور نیست و واقعیت این است که شرکت سازنده موبایل باتری تمام گوشی هایی که عرضه میکند را قبل از قرار دادن در داخل باکس دستگاه فول شارژ مینماید اما شارژ باتری به تدریج و حتی مانی که از آن استفاده نشود که خالی خواهد شد.
البته مقدار خالی شدن شارژ باتری در واحد زمان تحت این شرایط بسیار ناچیز است اما چون زمان زیادی از لحظه بستن جعبه موبایل در کارخانه و رسیدن آن به دست شما میگذرد، بخش قابل ملاحظهای از شارژ باتری خود به خود خالی خواهد شد و نهایتا وقتی شما گوشی را برای اولین بار روشن میکنید باتری آن را در حالت فول شارژ مشاهده نخواهید کرد. پس اینطور نیست که عمدا شرکت های سازنده موبایل باتری گوشی های خود را در زمان عرضه فول شارژ نکنند و آن ها را با شارژ کمتر در اختیارتان قرار دهند تا شخصا چند ساعت باتری گوشی را به شارژ بزنید. در برخی مواقع ممکن است بعضی افراد ای این توجیه اشتباه به منظور تایید نیاز شارژ باتری موبایل برای اولین بار استفاده کنند که یک توجیه نادرست است.
مهم ترین عامل خرابی باتری گوشی (باتری های لیتیوم یونی و پلیمری)
چند عامل مختلف میتوانند در کاهش عمر مفید باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری موثر باشند اما در این بین گرما مهم ترین و تأثیرگذارترین عاملی است که از عمر مفید اینگونه باتری ها میکاهد. هرچقدر گرمای مستقیم کمتری به باتری گوشی های موبایل وارد شود، عمر مفید آن ها هم بیشتر خواهد بود چون گرما منجر به از دست رفتن ظرفیت باتری های لیتیوم یونی و کیفیت عملکردشان میشود. متاسفانه ساختار گوشی های موبایل به گونهایست که راحت نمیتوان از داغ شدن بدنه آن ها در شرایط مختلف جلوگیری کرد و این مسئله سبب میشود که خواه یا ناخواه باتری موبایل در معرض گرما قرار گیرند. اما راه هایی برای کنترل این موضوع وجود دارد. به عنوان مثال اگر اقدامات سنگینی مثل اجرای بازی های HD را در گوشی انجام ندهید یا مدت زمان قرار دادن گوشی در شارژ را کم کنید، گرمای کمتری به دستگاه وارد میشود و طبیعتا عمر مفید باتری افزایش پیدا میکند. جلوگیری از داغ شدن گوشی و باتری یکی از مهمترین روش هایی است که میتوان از آن برای افزایش عمر مفید باتری هلی موبایل استفاده به عمل آورد.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به صحبت در مورد لزوم یا عدم نیاز به شارژ باتری موبایل برای اولین بار پرداختیم. برخلاف تصور اغلب افراد باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری که این روزها در گوشی ها مورد استفاده قرار میگیرند هیچ نیازی به شارژ اولیه ندارند و ضرورتی ندارد که باتری آن ها برای مدت زمان چند ساعت به شارژ اولیه زده شود. امیدواریم از این مطلب اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.