گوشیهای هوشمند آندروید و IOS روز به روز در حال گسترش هستند، اما مجرمان سایبری نیز پا به پای آنان رشد می کنند.مقایسه امنیت اندروید و IOS در سال 2021
اگر برای امنیت موبایل خود ارزش قائل هستید و برایتان مهم است که سیستم عامل گوشی شما از امنیت کافی برخوردار باشد، قطعا تا به حال به فکر مقایسه امنیت دو سیستم عامل مطرح موبایل، یعنی اندروید و IOSافتاده اید.
در این مقاله در سان سل به مقایسه امنیت این دو سیستم عامل در سال 2021 می پردازیم.
مقایسه امنیت اندروید و IOS در سال 2021
امنیت اپلیکیشن استور دو برنامه
برنده این بخش: IOS
اپل به دقت تمامی برنامه های کاربردی را در فروشگاه ااپ استور خود بازرسی میکند، که ممکن است تعداد برنامههای کاربردی موجود را کاهش دهد، اما به کاهش برنامههای مخرب کمک میکند.
اما در فروشگاه پلی استور، اندروید نسبت به فروشگاه برنامههای کاربردی IOS برنامههای کاربردی بیشتری برای انتخاب دارد، اما احتمال اینکه هکرها بتوانند برنامههای مخرب را بر روی این پلت فرم توزیع کنند، بسیار بیشتر است. در برخی موارد، دیده شده که برنامههای کاربردی با رتبه های بالا و با صدها هزار دانلود از فروشگاه پلی استور اندروید کشف شدهاند که شامل بدافزار بوده اند. همچنین کاربران اندروید میتوانند تنظیمات امنیت خود را تغییر دهند تا از منابع غیر رسمی برنامه های کاربردی را دریافت کنند. این کار به کاربران اجازه دسترسی به طیف گسترده تری از نرم افزار ها را می دهد اما ریسک آلوده شدن دستگاه را هم بالاتر می برد.
تولید کننده دستگاه
برنده: آیفون
طراحی یکپارچه آیفون باعث میشود که رخنه های امنیتی به ندرت دیده شوند و پیدا کردن آنها سختتر شود. در حالی که خدمات دستگاه های آی و اس نسبت به گوشیهای اندروید بسیار محدود است، طراحی یکپارچه آیفون، رخنه های امنیتی را به مراتب کم تر و پیدا کردن آنها را سختتر میکند.
ماهیت باز و بی محدودیت اندروید به این معنی است که میتواند بر روی طیف گستردهای از دستگاهها نصب شود. بسته به سازنده و مدل، این میتواند منتفع و یا مضر باشد. برخی از دستگاهها به طور کامل با اندروید اسازگار میشوند در حالی که برخی دیگر آسیب پذیریهای امنیتی قابل توجهی را به وجود می آورند. سطح امنیت در میان دستگاههای اندرویدی نیز متفاوت است؛ به طوری که برخی اسکنرهای شبکیه و اثر انگشت را ارائه میدهند در حالی که بقیه محدود به رمز عبور و الگوها هستند.
برنده: آیفون
به روز رسانی های اپل برای دستگاه هایش در دسترس تر است و نوید امنیتی پایدار را میدهد. یکی از روشهای اصلی اپل و گوگل برای ایمن نگه داشتن iOS و اندروید به روز رسانی مداوم سیستمعاملشان است. اپل به لحاظ کنترل شدید خود بر روی ساختار دستگاه هایش، بروزرسانی ها را با سهولت بیشتری تولید و منتشر می کند. این همچنین به این معنا است که اپل معمولا میتواند دستگاههای iOS را برای مدت طولانیتر به روز نگه دارد و معمولا پشتیبانی رسمی یک دستگاه را تا 5 سال ادامه می دهد.
به علت وجود تعداد بالای دستگاههای اندرویدی ای که گوگل باید به آنها خدمات ارائه دهد، توان بروزررسانی به همان سطح امنیت و برای همان مقدار زمانی که اپل وقف دستگاه هایش می کند را برای گوگل تقریبا غیر ممکن میسازد. همچنین توزیع این به روز رسانی ها را سختتر میکند، چرا که آنها باید در میان چندین تولید کننده و دستگاه توزیع شوند و به این علت به روز رسانی ها کم تر منتشر میدهند و دستگاهها برای زمان کمتری پشتیبانی میشوند (حدودا 2 سال برای دستگاه های میان رده و پایین تر) .
امنیت سورس کد سیستم عامل ها
برنده: هر دو سیستم عامل
آپل از کد متن سیستم عامل خود به شدت محافظ میکند در حالی که در بیشتز سیستم عامل اندروید از متن باز استفاده شده است. متن بسته بودن سیستم عامل اپل یافتن نقصهای امنیتی را برای هکرها سختتر میکند در حالی که ماهیت متن باز اندروید میتواند دقیقا برعکس آن باشد و این سیستم عامل را برای طیف گستردهای از توسعه دهندگان به راحتی در دسترس قرار میدهد، اخیرا گوگل تصمیم گرفته تا از این ویژگی به نفع خود استفاده کند. گوگل علاوه بر تحقیقات امنیتی خود، مبالغ سخاوت مندانه ای را نیز به توسعه دهندگانی که رخنه های امنیتی اندروید را پیدا کنند و گزارش دهند اهدا می کند و این راهکار به حدی موثر است که در یک رویداد نشست امنیتی تلفن های هوشمند در سال 2017، محققین زمینه امنیت سیستم عامل به دلیل درماندگی در پیدا کردن نقاط آسیب پذیر اندروید هیچ مبلغی دریافت
نکردند.
محبوبیت در میان کاربران
برنده: آیفون
محدود بودن حلقه کاربران آیفون، و همچنین سیاست های سختگیرانه اپل در حوضه امنیت انگیزه هکر ها برای رخنه به این سیستم عامل را کاهش داده. در مقابل اندروید به عنوان پر استفاده ترین سیستم عامل گوشی های هوشمند در دنیا، محبوبیتش به یک ضعف تبدیل شدهاست؛ زیرا کاربران بیشتر به معنای اهداف بیشتر برای هکرها و دلایل بیشتر برای توسعه بد افزار ها برای اندروید هستند. گرچه برای کاربران اندرویدی هنوز هم می توان چاره ای اندیشید. محبوبیت اندروید و بازار باز به این معنی است که طیف وسیعتری از برنامههای امنیتی در دسترس است و با نصب ضد ویروس ها می توان امنیت اندروید را تا سطح IOS و شاید حتی فراتر برد.
سطح تهدید امنیت میان دو سیستم عامل
سطح تهدید به چیزهایی بستگی دارد که خارج از کنترل شما هستند، مانند انتشار به روز رسانی های با تاخیر و همچنین سرعتی که هکر ها در توسعه بدافزار ها دارند.
1- در اندروید توسعه بدافزار ها برای هکر ها آسان تر است و سطح تهدید امنیتی اندروید را بالاتر می برد در حالی که IOS به دلیل محدودیت های شدیدی که برای توسعه نرم افزار هایش اعمال کرده، دسترسی به نظاط آسیب پذیر سیستم عامل را برای هکر ها دشتوار کرده در حالی که این موضوع در اندروید کاملا بر عکس عمل می کند و به دلیل متن باز بودن سیستم عمال، هرفردی از جمله هکر ها با دسترسی به متن سیستم عامل می تواند بدافزار تولید کند که با توجه به محبوبیت اندروید این مورد می توناد تهدید بزرگی برای کاربرانش باشد.
2- به روز رسانی متناقض اندروید، میتواند به این معنی باشد که اندروید باگ های بیشتری درونش دارد.
اندروید و آیفون هر دو در سال چندین به روز رسانی را دریافت میکنند که بعضا نقصهای امنیتی خطرناکی را نیز به همراه می آورد. به روز رسانی های اندروید به سختافزار، سازنده گوشی شما و پشتیبانی گوشی فعلی شما بستگی دارد و همچنین امکان پشت گوش انداختن بروزرسانی ها در اندروید اسان تر از IOS است زیرا اپل سیاست های سختگیرانه تری در مواجهه با بروزرسانی های منتشر شده دارد.
هک کردن کدام یک آسان تر است؟ اندروید یا آیفون؟
احتمال هک شدن تلفن شما تا حدی به نحوه استفاده شما از دستگاه و میزان احتیاط شما بستگی دارد. در نهایت احتمال هک شدن در هر دو سیستم عامل وجود دارد.
IOS بیشتر بر حفاظت مبتنی بر نرمافزار تمرکز دارد، در حالی که اندروید از ترکیبی از حفاظت مبتنی بر نرمافزار و سختافزار استفاده میکند. گوگل پیکسل ۳ دارای تراشه تیتان M است، و سامسونگ دارای تراشه سختافزاری KNOX که هر دو تراشه برای ایزوله کردن، رمز گذاری و امن کردن دادههای شما به کار می رود، و اگر رمز دستگاه شما 3 بار اشتباه وارد شود تراشه Titan M دستگاه شما را مشابه IOS غیر فعال می کند
اندروید و IOS چه شباهت هایی در امنیت خود دارند؟
هم iOS و هم آندروید ویژگیهای امنیتی داخلی مشابهی دارند، از جمله سطل شن مجازی که آسیب برنامههای مخرب را محدود میکند. رمزگذاری حافظه در iOS به طور پیش فرض فعال است در حالی که کاربران اندروید باید این ویژگی را فعال کنند.
برنده این مقایسه
اندروید سخت تلاش میکند تا امنیت سیستم عامل خود را بهبود دهد. دیوید کلدیرماخر، رئیس امنیت اندروید در گوگل، حتی گفتهاست که امنیت اندروید اکنون با امنیت رقیب خود، iOS برابر است. با این حال، تا زمانی که این تغییرات شکل واقعی تری به خود بگیرد، باید جایزه را به iOS بدهیم.
چطور گوشی آیفون خود را بهتر شارژ کنیم؟