انواع شارژر های موبایل و نحوه نگهداری از سیم شارژر
انواع شارژر های موبایل و نحوه نگهداری از سیم شارژر. وقتی به فروشگاه مراجعه می کنید و یک تلفن همراه خریدارید می کنید، داخل جعبه یک شارژر فابریک (اصلی) گوشی مورد نظر وجود دارد که میتوانید به راحتی با اتصال آن به برق، موبایل خود را شارژر کنید. جالب است بدانید این شارژر ها انواع مختلفی دارند که بنابه استفاده در شرایط و مکان های متفاوت، می توانند به صورت جداگانه استفاده شوند. همینطور گوشی های موبایل مختلف، شارژر های متفاوتی دارند. بنابراین نمی توان انتظار داشت یک شارژر دیواری ساده بتواند تمام موبایل های دوستان شما را شارژ کند.
در ادامه خواهیم دید انواع مختلف شارژر های موبایل و سیم های آنها چگونه هستند. قبل از آن، بهتر است کمی بیشتر در رابطه با باتری موبایل بدانیم. در این مقاله از سان سل با ما باشید.
موبایل شما در حال خاموش شدن است یا فراموش کرده اید سیم شارژر خود را بیاورید!
حتماً شما هم تجربه کرده اید. در حال خارج شدن از منزل هستید، اسنپ منتظر شما است. متوجه می شوید که فقط ۲% شارژ دارید! با این حال سعی می کنید تلفن خود را حتی یک دقیقه هم به شارژ بزنید. یک درصد هم یک درصد است!
اگر گوشی شما مدل جدیدتری باشد، یا از آن زیاد استفاده نکنید، باتری شما زمان بیشتری دوام خواهد آورد اما استفاده از امکاناتی مانند اتصال به اینترنت، پخش فیلم یا موزیک باعث می شود سریعتر به خاموشی تلفن همراهتان نزدیک شوید.
-
مبانی باتری موبایل
باتری ها با نگه داشتن انرژی الکتریکی، امکان کار تلفن همراه را فراهم می کنند. از لحاظ تئوری ، هرچه باتری بزرگتر باشد ، ظرفیت بیشتری نیز خواهد داشت ، اما عمر باتری به شدت تحت تأثیر نیازهای تلفن است. به عنوان مثال ، صفحه های بزرگتر از انرژی بیشتری استفاده می کنند. بنابراین باتری سریعتر خالی خواهد شد. سازندگان تلفن همراه معمولاً تناسب معقولی بین ظرفیت باتری و میزان استفاده آن ایجاد میکنند تا استفاده کننده با خیال آسوده تری بتواند با تلفن همراه خود کار کند.
-
ظرفیت باتری
ظرفیت باتری ، به صورت میلی آمپر در ساعت (میلی آمپر ساعت) اندازه گیری می شود و نشان می دهد که چه میزان شارژ را می تواند نگه دارد. اصطلاح آمپر به میزان شارژ (یا جریان) شارژر می تواند اشاره کند ، در حالی که ولتاژ به سرعت تحویل آن اشاره دارد. قدرت کلی دستگاه با واحد وات اندازه گیری می شود.
شارژر های اندروید و آیفون
شارژرهای استانداردی که برای آیفون و تلفنهای قدیمی اندرویدی هستند ، دارای ۱ آمپر جریان می باشند و ۵ وات نیرو را در اختیار شما قرار می دهند. شارژرهای جدید جدید با فناوری مانند Quick Charge از ۲ آمپر و ۱۲ وات یا بیشتر پشتیبانی می کنند ، به طور بالقوه شارژ تلفن شما تا چهار برابر سریعتر انجام میشود.
-
چگونه شارژ سریع کار می کند
تلفن های اندرویدی مانند LG G8 و HTC U12 + که از فناوری Quick Charge 3.0 پشتیبانی می کنند ، می توانند در مدت ۳۵ دقیقه ۸۰ درصد شارژ شوند. سامسونگ می گوید شارژر سریع دیواری خود با فناوری Quick Charge 2.0 می تواند پنج ساعت شارژ باتری را در ۱۰ دقیقه تحویل دهد.
ویژگی بهینه سازی سریع Charge 3.0 این است که: هنگامی که باتری نزدیک به خالی باشد ، تلفن شما را خیلی سریع شارژ می کند و وقتی تقریباً نیمی از آن پر شود ، کند می شود. این امر برای جلوگیری از گرم شدن باتری و آسیب رساندن به آن است.
برای اینکه بدانید گوشی شما از شارژ سریع پشتیبانی میکند یا خیر، بهتر است به دفترچه راهنمای گوشی یا سایت سازنده مراجعه کنید.
-
شارژ سریع و بدون آسیب
هر تلفن همراه نمی تواند از قدرت کامل یک شارژر سریع پشتیبانی کند. به عنوان مثال ، آیفون ۶ از ۱٫۶ آمپر پشتیبانی می کند و از یک شارژر ۱ آمپر بهره می برد. یک شارژر ۲٫۲ آمپر مانند شارژر برای iPad شما، آیفون شما را دو برابر سریعتر شارژ نمی کند! فقط با سرعتی که تلفن همراه شما می تواند از آن استفاده کند، شارژ می شود. این قضیه در باره آیفون های قدیمی که فقط از ۱ آمپر پشتیبانی می کنند نیز صادق است. حتی استفاده از شارژر های با آمپر بالاتر، می تواند به باتری گوشی شما آسیب وارد کند!
جو سیلورمن ، مدیرعامل و مالک نیویورک رایانه می گوید ، برای جلوگیری از آسیب در باتری از شارژ سریع ، فقط از شارژرهای معتبر استفاده کنید. شارژ سریع از شارژرهای مجاز (از طرف سازنده یا شخص ثالث) به ماندگاری طولانی مدت باتری تلفن شما آسیب می رساند. مورد دیگری که ممکن است باتری شما را خراب کند، شارژرهای عمومی ساخته شده از مواد ارزانتر هستند که به طور صحیح و دقیق کار نمی کنند و این باعث شارژ نشتی می شود که می تواند باتری را خراب کند.
-
شارژر دیواری با سیم USB
تقریباً تمام گوشی های موبایل به همراه یک شارژر دیواری AC فروخته می شوند. در بعضی مدل ها سیم شارژر که به صورت USB است ، می تواند از آن جدا شود و مستقیماً به یک دستگاه دیگر مانند لپ تاپ هم متصل شده و به عنوان کابل رابط (یا کابل دیتا) که برای انتقال اطلاعات می باشد، استفاده شود.
معمولاً شارژر های موجود در ایران با برق ۲۲۰ ولت شهری کار می کنند و خروجی های متفاوتی بسته به نوع گوشی دارند. تلفن هایی که دارای قابلیت Fast Charging هستند، آمپر یا جریان خروجی شارژر آنها بیشتر است.
شارژرهای USB و AC از ساده ترین و متداول ترین نوع شارژرهای گوشی همراه هستند و بسیاری از افراد تمایل دارند که تعدادی از آن ها را در موقعیت های مختلف مانند منزل و محل کار، در دسترس داشته باشند.
-
انواع سیم های شارژر USB
کابل های USB یا Universal Serial Bus این روزها همه جا هستند. بیشتر ما روزانه از آنها برای شارژ تلفن های هوشمند ، تبلت ها و دوربین های خود ، اتصال آنها به رایانه و غیره استفاده می کنیم. با این حال ، کابل های USB با وجود این واقعیت که کارهای مشابهی را انجام می دهند، در شکل ها و اندازه های مختلفی قرار می گیرند. در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به انواع مختلف سیم های شارژر USB موجود در بازار ایران.
-
USB type A
اتصالات USB Type A بسیار رایج است و این روزها تقریباً در هر کابل USB قابل مشاهده است. آنها برای اتصال دستگاه های مختلفی از جمله تلفن های هوشمند ، دوربین ، صفحه کلید و غیره به رایانه ها استفاده می شوند و همچنین می توانند به شارژرهای دیواری وصل شوند که برای شارژ وسایل استفاده می شوند.
سیم شارژر با سوکت USB Type-B
این کابلها به اندازه سایر این لیست کاملاً معمول و همه کاره نیستند ، زیرا بیشتر برای اتصال چاپگرها و اسکنرها به رایانه ها استفاده می شود. آنها یک شکل مربع با گوشه های بیرونی برج دار در انتهای بالا دارند. اگرچه هنوز از آنها استفاده می شود ، اتصالات USB Type-B به تدریج در حال جایگزین شدن هستند. این سوکت ها به علت ضخیم بودن، در تلفن های همراه استفاده نمی شوند.
سیم شارژر با سوکت سوزنی بزرگ و کوچک
قدیمی ترین نوع شارژر موبایل ها به شارژر سوزنی مربوط می شود. که در دو نوع بزرگ (پین ۳٫۵ میلیمتری) و کوچک (۲ میلیمتری) تنها وظیفه رساندن ولتاژ DC شده به تلفن همراه را داشت.
سیم شارژر با سوکت مینی USB
چند سال پس از شارژر های سوزنی، تلفن هایی آمدند که با استفاده از سوکت مینی USB شارژ می شدند. این سوکت مینی می توانست علاوه بر انتقال جریان الکتریکی به منظور شارژر، برای انتقال اطلاعات با سرعت محدود نیز بکار رود. کمی پس از آن و در جریان کوچکتر شدن گوشی های موبایل، نیاز به کوچکتر شدن و بهینه شدن درگاه مینی USB نیز احساس شد. بنابراین درگاه میکرو USB به وجود آمد.
سیم شارژر با سوکت میکرو USB
کانکتور میکرو USB بسیار کوچک است و به تولید کنندگان امکان می دهد تولید دستگاه های باریک را شروع کنند. اگرچه سوکت USB Type-C که در زیر توضیح داده شده است، تکنولوژی جدیدتری است، میکرو USB هنوز رایج ترین پورت است که امروزه در اکثر تلفن های هوشمند اندرویدی، تبلت ها و سایر دستگاه ها یافت می شود. استفاده از این درگاه تقریباً توسط هر تولید کننده در سراسر جهان به استثناء اپل و شاید چند شرکت دیگر تصویب شده است.
سیم شارژر با سوکت USB Type-C
این جدیدترین درگاه USB است که در تلفن های هوشمند جدید و سایر دستگاه های تلفن همراه وجود دارد و سرعت انتقال داده سریعتری نسبت به نسخه های USB قبلی را ارائه می دهد. بزرگترین مزیت USB-C این است که برخلاف مدل قبلی خود ، قابل برگشت است و می توان آن را به بالا یا پایین (پشت یا رو) متصل کرد. این استاندارد جدید برای دستگاه های تلفن همراه شده است. با این حال ، برخی از تولید کنندگان هنوز هم در حال عرضه گوشی های جدید با درگاه های میکرو USB قدیمی هستند ، به خصوص در سکتور گوشی های اقتصادی این موضوع بیشتر مشاهده می شود.اپل
نکات جادویی و مهم برای شارژ باتری موبایل